Zabavne i adrenalinske ture po Crnoj Gori

Zabavne i adrenalinske ture po Crnoj Gori

Višednevne ljetnje ture – iskoristi odmor do maksimuma 

U potrazi ste za posebnim turama po Crnoj Gori koje traju po par dana i ispunjavaju sva vaša očekivanja? Predlažemo vam nekoliko nekoliko odličnih tura na kojima možete da istražite Crnu Goru kada poželite da otkrijete okolinu vaše luksuzne vile.


Plava tura  

Ovo putovanje traje pet dana i fokusira se na nevjerovatne prirodne ljepote primorja, Cetinje i Skadarsko jezero. Gosti su smješteni u komfornim hotelima Budvanske rivijere, Slovenska plaža ili Aleksandar. 

Cetinje, nekadašnju prijestonicu Kraljevine Crne Gore, obilazimo odmah na početku. Grad ima veliki istorijski značaj kao i arhitektonske ljepote. Nakon obilaska Cetinja, odlazite u Rijeku Crnojevića, koja se nalazi na samoj obali Skadarskog jezera. Odatle krećemo na obilazak brodom i idemo sve do Virpazara. Tura po Skadarskom jezeru traje dva sata i predstavlja jednu od najpopularnijih atrakcija.

Ova tura ne bi bila ‘’plava’’ da nema plavetnila Boke. Prvo se ide u obilazak Kotora, grada pod zaštitom UNESCO-a. Kada se uvjerite da ovaj grad ima zaista posebne ljepote i šarm, nastavljamo sa obilaskom Zaliva ali brodom. Obilazimo Plavu špilju, ostrvo Mamula, Gospu od Škrpjela, a usput možete da uživate u pogledu u naselja na obali. I to nije sve. Kroz ovu turu ćete imati priliku da vidite i neke od najluksuznijih mjesta u Zalivu: One&Only resort, Porto Montenegro, Nikki beach itd.

Stunning view of Bay of Kotor from Lovcen

Povjetarac

Uz ovu turu ćete obići sve najljepše djelove i  doživjeti najinteresantnije aktivnosti koje Crna Gora nudi i to u trajanju od 8 dana. Tokom ture odsijedate samo u najboljim hotelima Budvanske rivijere, kao i u hotelima na sjeveru Crne Gore.

Ima li boljeg načina da započnete turu od posjete Nevjesti Jadrana – Bokokotorskom zalivu? Gliserima obilazimo zaliv pa ćete imati priliku da uživate u unikatnim prirodnim ljepotama i luksuznim turističkim naseljima. Primjera radi, Plava špilja je zaista jedinstvena – imaćete priliku da uživate u vodi i plivate u plavetnilu vode Plave špilje.  

Zatim mijenjamo okruženje, penjemo se visoko u planine i idemo u Žabljak. Ovaj gradić posebnog šarma je dio Durmitora, Nacionalnog parka koji je pod zaštitom UNESCO-a. Preko ove ture obilazite planinu Durmitor i njegovo najljepše jezero - Crno jezero. Od adrenalinskih aktivnosti imate rafting Tarom i obilazak kanjona, koji je drugi po veličini u svijetu.

Tokom slobodnog dana, predlažemo fakultativne aktivnosti kao što su jahanje konja, zip lajn, vožnja kvadom itd.

I poslednja stvar je tura džipovima po Durmitoru u okviru koje se obilazi tzv. durmitorski prsten koji ima 76km dužine i koji je pravi izbor za ljubitelje adrenalina.

Docked boats in Black Lake on Durmitor

Gorski vijenac

Ova tura traje četiri dana i vodi vas u samo središte planina i mora. Smješteni ste u Budvi u nekom od hotela Budvanske rivijere.

Gorski vijenac vas vodi pravo na sjever. Prolazite kroz impresivni kanjon rijeke Morače na putu do Žabljaka. Posjeta sjeveru Crne Gore je potpuna samo ako obiđete raskošni planinski masiv Durmitora i predivno Crno jezero. Durmitor je ponos Crne Gore i s punim pravom je pod zaštitom UNESCO-a.

Zatim se spuštamo do Kotora, gdje vas vodič sprovodi kroz Stari grad koji je takođe pod zaštitom UNESCO-a. Grad je izuzetno dobro očuvan, a uske uličice vrve od posjetioca, uličnih svirki i dobre hrane. I u okviru poslednje etape ture odlazimo u obilazak Skadarskog jezera brodićem i tu je kraj programa.

A photo of Perast in Montenegro

Tura ''Na tacni'' 

Kao što naziv kaže, ova tura u trajanju od osam dana obuhvata skoro cijelu zemlju. Turu započinjete u hotelu Slovenska plaža ili Aleksandar.

Avantura počinje u Kotoru, istraživanjem lavirinta uskih uličica Starog grada. Srednjevjekovne crkve i katedrale, palate izgrađene pod uticajem Mljetačke republike i muzeji su tu da posvjedoče o bogatom kulturnom nasljeđu grada i istoriji. Obilazak lokaliteta koji je pod zaštitom UNESCO-a je prilično dobar način da se započne tura, zar ne? Krećemo put Bara i pravimo pauzu da fotografišete Sveti Stefan – najprestižniju lokaciju u Crnoj Gori i pionira elitnog turizma. Stari grad Bar je impozantan, kako izgledom tako i istorijskim značajem. Najstariji žitelj Starog Bara je Stara maslina koja je preko 2000 godina stara uslijed čega je dobila titulu najstarijeg stabla u Evropi. Poslednja stanica tog dana je Ulcinj, nekadašnji gusarski grad u kojem je bio zatočen Servantes i gdje je dobio inspiraciju za svoju Dulcineju.

Zaslužili ste dan odmora nakon dana ispunjenog raznim aktivnostima. Nakon toga ste spremni za pohod u planine. Put nas vodi kroz kanjon rijeke Morače, pored Manastira Morača, remek djela srednjevjekovne kulture. Nakon toga, idemo preko mosta na Đurđevića Tari, direktno iznad drugog po veličini kanjona u svijetu – Kanjona rijeke Tare. Tu možete da fotografišete prirodu do mile volje ili da uživate u naletu adrenalina ako se upustite u zip lajn iznad kanjona. Dan privodimo kraju na Žabljaku gdje možete uživati u prirodnim ljepotama Nacionalnog parka Durmitor i Crnog jezera.

Vraćamo se nazad na primorje i nakon kraćeg boravka u Kotoru, nastavljamo ka Perastu. Taj gradić je dobro očuvani primjer nekadašnjeg života. Ukrašavaju ga kamene kuće, vile i crkve. Odavde počinje tura po Boki, zalivu nevjerovatnih prirodnih ljepota. Porto Montenegro u Tivtu, Plava špilja, Portonovi u Herceg-Novom, ostrvo Mamula i plaža Žanjice su tek neke od atrakcija koje ćete vidjeti duž puta. Ovim se završava tura ‘Na tacni’.

Sveti Stefan islet in Budva, Montenegro

Kliknite ovdje da vidite kakve sve ture po Crnoj Gori nudimo. Doživite Crnu Goru kombinacijom aktivnih tura i luksuznih nekretnina za odmor.


Najnovije vijesti i Blog