Budvanska rivijera - posebni biser Jadrana  

Dugačke plaže, živopisna ribarska sela, autentične prirodne ljepote i vile za odmor čekaju na vas. Budva je grad koji živi punim plućima tokom cijele godine zbog velikog broja sunčanih dana – a to je samo jedan od razloga zbog kojih je Budva veoma popularna među turistima.

A photo of Budva and its Old Town

Bogata istorija 

U prošlosti je Budva bila poznata kao grad Kadmusa, a naseljavali su je Grci, Rimljani i Vizantijci. Vidljivi su uticaji Mljetačke republike i Austro-ugarskog carstva. Svim tim promjenama tokom istorije posvjedočio je Stari grad, srce Budve, i njegove tvrđave, uske uličice i trgovi. Na svakom koraku možete da uživate u arhitektonskim i kulturnim spomenicima – u Starom gradu su Arheološki muzej, Pomorski muzej, pravoslavna crkva Svete Trojice, katolička crkva Santa Maria in Punta, kao i crkva Svetog Jovana.  

Festivali i kulturna dešavanja 

Decenijama unazad, zidine drevnog grada čine idealnu pozadinu za glavni kulturni događaj goBudva je metropola crnogorskog turizma i do nje je lako doći, kako sa domaćih destinacija, tako i iz inostranstva. Za usluge aerodromskog prevoza i renta kara, preporučujemodine – Grad teatar Budva. Tokom ljetnjih noći, Stari grad postaje centar zabave, mjesto za večernji obrok uz čašu vina ili mjesto za šetnju. Sa Citadele se pruža odličan pogled na obližnje plaže i na prirodu. U blizini Budve je plaža Buljarica na kojoj se već godinama održava poznati festival Sea Dance. Svjetski poznati muzičari nastupaju na ovom festivalu i on je opravdano najznačajniji muzički festival u zemlji. Na Petrovac Jazz festivalu možete čuti vrhunske izvođače, prisustvovati koncertima, radionicama, obrazovnim programima i izložbama.

Bogati noćni život 

Budva je poznata po bogatom noćnom životu. Glavna pješačka zona je puna klubova, barova i hotela u kojima nastupaju popularni bendovi i pjevači. Nadaleko poznata diskoteka na otvorenom, Top Hill, zatim Rafaello, Trocadero i Torine su veoma popularna mjesta za noćni provod. Restorani sa tradicionalnom i mediteranskom kuhinjom, svježom morskom ribom i čuvenim paštrovačkim vinom su vam na dohvat ruke. Kao naročito dobre restorane izdvajamo, Porto, Tri ribara i Kamenovo Restaurant&Beach bar. Budva je metropola crnogorskog turizma i do nje je lako doći, kako sa domaćih destinacija, tako i iz inostranstva. Za usluge aerodromskog prevoza i renta kara, preporučujemo  Montenegrocar.me i Transfermontenegro.me .


U Budvi se nalaze neke od najljepših plaža u Crnoj Gori. Slovenska plaža je možda i najpoznatija jer se nalazi u neposrednoj blizini centra grada. Tu je i nadaleko poznata plaža Kamenovo na kojoj možete uživati u brojnim aktivnostima. Ako želite više privatnosti, tu su magične Kraljeva i Kraljičina plaža. Veliki je broj živopisnih ribarskih sela sa panoramskim pogledima i lijepim plažama koje vas čekaju da ih istražite. Ostrva Sveti Nikola i Sveti Stefan su svjetski poznati po svojoj ljepoti. Naročito se izdvaja Sveti Stefan koji je najprestižnija turistička destinacija na Jadranu i omiljeni izbor poznatih i slavnih iz cijelog svijeta.

Korisni linkovi:

Opšte informacije u Crnoj Gori

Vremenska prognoza za Budvu

Uslovi za ulazak u Crnu Goru

Valuta u Crnoj Gori

Kancelarije Montenegrocar


Budva je grad koji vam nudi bukvalno sve: istoriju i kulturno bogatstvo, luksuz, zabavu, odličnu hranu, najbolje plaže i ono što je najvažnije, veliki izbor vila za odmor .

Najnovije vijesti i Blog