Sveti Stefan – dragulj Crne Gore

Ako bismo morali da navedemo samo jednu stvar koja Crnu Goru stavlja na mapu elitnog turizma, onda bi to svakako bio Sveti Stefan. 

Ostrvo Sveti Stefan pored Budve je omanje ostrvo i hotel od 5 zvjezdica na obali Jadranskog mora. Dio je čuvene grupacije Aman resorts i predstavlja najelitniji turistički rizort u Crnoj Gori u kojem gosti uživaju u potpunoj privatnosti. Ovo ostrvo nemjerljive ljepote od skora je poznato i kao Aman Sveti Stefan. Redovni posjetioci ovog svjetski-poznatog komadića raja su najpoznatije svjetske ličnosti, a samo ostrvo je pionir elitnog turizma u Crnoj Gori.

Aman resort i naročito luksuzne vile 

Sveti Stefan je sinonim za prestiž i luksuz. Na ostrvu postoji 51 soba, a tu su i kolibe i apartmani, svaki luksuzniji od drugog. Uz to, vila Miločer čini sastavni dio ekskluzivnog Aman Resorta. I dok na ostrvu uživate u posebnom, autentičnom ambijentu, vila Miločer je sinonim za modernu eleganciju. Ona je najčešći izbor holivudskih zvijezda, što ne čudi kada se zna da je u pitanju najelitnija lokacija u cijeloj zemlji.

Gosti rizorta imaju mogućnost da obiđu zemlju u helikopteru. Do pet osoba može istovremeno da uživa u pogledu iz vazduha na Bokokotorski zaliv, planinu Lovćen, impresivne planinske vrhove Durmitora, Skadarsko jezero i brojna druga lijepa mjesta. Bez obzira što je mala, Crna Gora ima čak pet nacionalnih parkova.

.

A photo of Aman Resort and Sveti Stefan Island

Simfonija živopisnih plaža i tihih sela 

Čak tri izrazito lijepe plaže ukrašavaju Sveti Stefan i njegovu okolinu. Pod broj jedan, tu je plaža Sveti Stefan koja se nalazi direktno preko puta ostrva. Zbog ružičaste boje šljunka, preporučujemo vam da obavezno posjetite tu plažu. Pod dva, Kraljičina plaža je vrlo vjerovatno najljepša plaža u cijeloj Crnoj Gori koja predstavlja svojevrsnu lagunu. Gostima je na raspolaganju plažni mobilijar. I poslednje, Kraljeva plaža se ušuškala između te dvije plaže kao podjednako atraktivna. Okolna, živopisna ribarska mjesta Pržno i Petrovac su očaravajuća. Tamo možete da uživate u fenomenalnim pogledima. Ovaj dio jadranske obale je zaista poseban. Gostima preporučujemo da iznajme jahte ili brodice i da u potpunosti dožive ljepote crnogorske obale.

Hrana i piće 

Hrana u Crnoj Gori je odlična! Definitivno treba da posjetite neki od brojnih fenomenalnih restorana na Svetom Stefanu. Tu je Arva koja je specijalizovana za italijansku hranu, a gleda na plavetnilo Jadranskog mora. Zatim, u restoranu Piazza spremaju se specijaliteti internacionalne i crnogorske kuhinje. Ne propustite priliku da probate i čuvena crnogorska vina. Vašoj pažnji preporučujemo vina nacionalne kompanije Plantaže. U Cliff Pool Baru i Rakija Baru možete da se osvježite i opustite uz koktele i druga pića.

Sveti Stefan, ili popularni Svetac, je dragulj crnogorske obale. Savršen je izbor za porodice ili grupe prijatelja koji ne pristaju na manje od najboljeg. Sveti Stefan je garant savršenog odmora.

 

Najnovije vijesti i Blog